Over Ons

Framaz nv, te Aartselaar, is een dynamische en familiale KMO met een solide reputatie in de professionele verlichtingsmarkt. Sinds 1979 verdelen wij kwalitatieve verlichtingsproducten voor de industriële, openbare en utilitaire sectoren.

don't take it light

Licht is meer dan enkel een tool om te kunnen zien. Licht is een ervaring, een beleving van de omgeving, van vormen, kleuren en sfeer. Daarom is licht zo belangrijk!

Of het nu gaat om relighting of newlighting, een kantoorproject of retail, binnen- of buitenverlichting, Framaz heeft de ervaring om uw behoeften te begrijpen en de kennis en producten om uw project uit te werken. Wij zijn uw actieve partner om samen met u naar de meest innovatieve en energiezuinige oplossing te zoeken. Onze oplossingen verbeteren het welzijn en de prestaties van diegene die er gebruik van maken, bieden een lange levensduur en een lage 'total cost of ownership'. Onze oplossingen bestaan uit meer dan alleen de nieuwste technologie, de ervaring van generaties ligt erin besloten.

Geschiedenis

Framaz werd in 1978 gestart door Frans Van Cauteren en is ondertussen uitgegroeid tot een KMO met een vaste waarde op de professionele verlichtingsmarkt. Begonnen in Borgerhout om via Merksem en Wilrijk te komen tot onze huidige vestiging in Aartselaar vanwaar wij met een 3000m² groot magazijn, ruime showroom en eigen transport zorgen voor een onberispelijke service en professioneel advies.

Door onze ruime ervaring en knowhow kregen wij het vertrouwen van verschillende grote Europese fabrikanten zoals Glamox, Fael Luce, Halla, Lystra, Lamp, Arcluce, Nexia, TRQ en Sagelux, om hun producten te verdelen op de Belgische markt.

Toonzaal

In onze ruime toonzaal kan u de verschillende toestellen en hun licht in werkelijkheid bekijken en beoordelen. Wij staan u, als professional, graag bij met de nodige uitleg en documentatie. Maak eens een afspraak met een van onze medewerkers.

Lichtstudie en ontwerp

Wij staan u, professional, graag bij in het ontwerp van een verlichtingsinstallatie of het maken van lichtberekeningen. Zowel voor binnen- als buitenverlichting beschikken wij over de modernste berekeningsprogramma’s en de nodige kennis.

Downloads / Software en lichttechnische bestanden

Optiwin 3D PRO (GLAMOX)

Dit is een compleet nieuwe versie van OptiWin met veel nieuwe mogelijkheden. Nog steeds snel en eenvoudig te gebruiken, maar met nieuwe functionaliteiten zoals een geavanceerde 3D-editor, LENI berekeningen voor de nieuwe energie-richtlijn en de mogelijkheid tot het importeren van grote 3D-modellen.

U kan de laatste versie van het programma en de productdatabase downloaden via de Glamox-website.

Dialux (EVO)

DIALux is een universeel lichtberekeningsprogramma voor zowel binnen- als buitenverlichtingsprojecten.

Glamox, LAMP en HALLA beschikken over een DIALux-plugin met het bijna volledige verlichtingsgamma.

Verlichtingsarmaturen van andere merken waarvan een EULUMDAT (Europees standaard opslagformaat), IES (US standaard opslagformaat) of CEI-bestand beschikbaar is, kunnen eveneens in dit programma toegevoegd worden.

De meest recente versie van dit programma is te downloaden via de officiële DIALux-website.

Relux

Ook Relux software is veel gebruikt voor lichtberekeningen en visualisatie.

De ReluxSuite is gratis te downloaden via de officiële Relux-website.